Περιοδικό Σχεδιασμού
Περιοδικό Σχεδιασμού
Φαρμακείο Διανομής

The Cutting Edge

Φαρμακείο Διανομής Το Cut Edge είναι ένα φαρμακείο διανομής που σχετίζεται με το γειτονικό Γενικό Νοσοκομείο Daiichi στην πόλη Himeji της Ιαπωνίας. Σε αυτόν τον τύπο φαρμακείων ο πελάτης δεν έχει άμεση πρόσβαση στα προϊόντα όπως στον τύπο λιανικής. Μάλλον τα φάρμακά του θα παρασκευαστούν στην πίσω αυλή από έναν φαρμακοποιό αφού παρουσιάσει ιατρική συνταγή. Αυτό το νέο κτίριο σχεδιάστηκε για να προάγει την εικόνα του νοσοκομείου εισάγοντας μια ευκρινή εικόνα υψηλής τεχνολογίας σύμφωνα με μια προηγμένη ιατρική τεχνολογία. Καταλήγει σε ένα λευκό μινιμαλιστικό αλλά πλήρως λειτουργικό χώρο.

Flagship Store

WADA Sports

Flagship Store Για να γιορτάσει την 30η επέτειό της, το WADA Sports μεταφέρεται σε ένα νεόκτιστο αρχηγείο και ένα ναυαρχίδα. Το εσωτερικό του καταστήματος έχει μια τεράστια ελλειπτική μεταλλική δομή που υποστηρίζει το κτίριο. Κάτω από την ελλειπτική δομή, τα προϊόντα ρακέτας ευθυγραμμίζονται σε ένα ειδικά σχεδιασμένο εξάρτημα. Οι ρακέτες είναι διατεταγμένες σε σειρά και καθίστανται εύκολα στη χρήση ένα προς ένα. Πάνω, το ελλειπτικό σχήμα χρησιμοποιείται ως απεικόνιση διαφόρων πολύτιμων vintage και μοντέρνων ρακετών που συλλέγονται από όλη τη χώρα και μετατρέπει το εσωτερικό του καταστήματος σε μουσείο ρακέτας.

Το Γραφείο

The Duplicated Edge

Το Γραφείο Το Duplicated Edge είναι ένα σχέδιο για το Toshin Satellite Preparatory School στο Kawanishi της Ιαπωνίας. Η Σχολή ήθελε μια νέα αίθουσα δεξιώσεων, διαβουλεύσεων και συνεδρίων σε μια στενή αίθουσα 110τμ με χαμηλή οροφή. Αυτός ο σχεδιασμός προτείνει έναν ανοιχτό χώρο που χαρακτηρίζεται από μια απότομη τριγωνική λήψη και μετρητή πληροφοριών που διαιρεί τον χώρο σε λειτουργικές οντότητες. Ο μετρητής καλύπτεται σε ένα βαθμιαία ανερχόμενο λευκό μεταλλικό φύλλο. Αυτός ο συνδυασμός επαναλαμβάνεται από καθρέφτες στον τοίχο πίσω αυλής και ανακλαστικά πάνελ αλουμινίου στην οροφή που επεκτείνουν το χώρο σε ευρύτερες διαστάσεις.

Show Room

Origami Ark

Show Room Το Origami Ark ή το Sun Show Leather Pavilion είναι ένας εκθεσιακός χώρος για την κατασκευή δερμάτων Sansho στο Himeji της Ιαπωνίας. Η πρόκληση ήταν να δημιουργηθεί ένας χώρος ικανός να εμφανίζει περισσότερα από 3000 προϊόντα σε μια πολύ περιορισμένη περιοχή και να κάνει τον πελάτη να κατανοήσει την τεράστια ποικιλία προϊόντων καθώς επισκέπτεται την αίθουσα εκθέσεως. Το Origami Ark χρησιμοποιεί 83 μικρές μονάδες 1,5x1,5x2 m3 σε συνδυασμό ακανόνιστα για να δημιουργήσει ένα μεγάλο τρισδιάστατο λαβύρινθο και παρέχει στον επισκέπτη και εμπειρία παρόμοια με την εξερεύνηση ενός γυμναστηρίου ζούγκλας.

Το Κτίριο Γραφείων

The PolyCuboid

Το Κτίριο Γραφείων Το PolyCuboid είναι το νέο κτίριο με έδρα την TIA, μια εταιρεία που παρέχει ασφαλιστικές υπηρεσίες. Ο πρώτος όροφος διαμορφώθηκε από τα όρια του χώρου και τον σωλήνα νερού διαμέτρου 700 mm που διασχίζει το χώρο υπόγειο περιορίζοντας τον χώρο θεμελίωσης. Η μεταλλική δομή διαλύεται στα διάφορα μπλοκ της σύνθεσης. Οι κολώνες και οι δοκοί εξαφανίζονται από τη διαστημική σύνταξη, προβάλλοντας την εντύπωση ενός αντικειμένου, ενώ εξαλείφουν επίσης εκείνο ενός κτιρίου. Ο ογκομετρικός σχεδιασμός είναι εμπνευσμένος από το λογότυπο της TIA που μετατρέπει το κτίριο σε ένα εικονίδιο που αντιπροσωπεύει την εταιρεία.

Σχολείο

Kawaii : Cute

Σχολείο Περιτριγυρισμένο από γυμνάσια γειτονικών κοριτσιών, αυτό το Toshin Satellite Preparatory School εκμεταλλεύεται τη στρατηγική του θέση σε έναν πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο για να εμφανίσει ένα μοναδικό εκπαιδευτικό σχέδιο. Ταιριάζει με την ευκολία για σκληρές μελέτες και μια χαλαρή ατμόσφαιρα για διασκέδαση, ο σχεδιασμός προωθεί τη γυναικεία φύση των χρηστών του και προσφέρει μια εναλλακτική υλοποίηση για την αφηρημένη έννοια του «Kawaii» που χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό από τις μαθήτριες. Τα δωμάτια για τσαμπιά και μαθήματα σε αυτό το σχολείο έχουν τη μορφή του οκταγωνικού στεγασμένου σπιτιού, όπως φαίνεται στο παιδικό βιβλίο.